Oldalak

2013. június 23., vasárnap

Múzeumok Éjszakája - Aquincumi Múzeum

Tegnap nagyon elcsúsztunk a délelőtti dolgokkal, így a délutáni alvásra később került sor, ráadásul jó sokat is aludtak a lányok. Tudtam, hogy ebből nem lesz este időben lefekvés. Innen jött az ötlet, ha már úgy is pont most van a Múzeumok Éjszakája, akkor töltsük tartalmasan és kellemesen az ajándékba kapott esti órákat.




















Az Aquincumi Múzeum jó választásnak bizonyult annak ellenére, hogy a Múzeum által nyújtott programokból alig vettük ki részünket. Volt ugyanis irodalmi séta, csillagászati bemutató, koncert, bőségszaru és szerencseamulett készítés, voltak jóshelyek, illetve játékhelyszínek, ahol különböző feladatok elvégzése után állatos pecsétet adtak. Ez utóbbi volt, amit végigjártunk. Lujzi nagyon élvezte, különösen a malom és a körmalom játékokat, ahol a múzeum dolgozói ellen játszottunk a pecsétekért. A mitológiai játszótéren is sok időt töltöttünk, de a legjobban mégis a romkert tetszett a lányoknak. Szaladgáltak a "labirintusban", Lujzi ki is sajátított néhány "szobát" :), majd a fürdő romjainál megkérdezte, mikor tesznek vizet a medencébe. :) És persze nem maradhatott ki most sem a szöcskevadászat, a hangyanézegetés és a kavicsozás sem.


Annak ellenére, hogy óbudai lány vagyok, szégyenszemre általános iskolás koromban voltam utoljára az Aquincumi Múzeumban. Akkor az osztálykirándulásos múzeumlátogatások nagyon unalmasak voltak. Most viszont azt látom, hogy a múzeumok egyre jobban törekednek arra, hogy a gyerekek és a családok is jól érezzék magukat a kiállításokon, programokon. Ebben a múzeumban is több ígéretes programot találtam: nagyobb gyerekeknek táborok, nagyszülő-unoka program, és a Római Baba-Mama klub.
  
Biztos, hogy mostantól programkereséskor a múzeumok kínálatát is böngészni fogom. :)

Ti jártok rendszeresen múzeumba, kiállításokra?

Nincsenek megjegyzések: