Oldalak

2013. május 31., péntek

Apák napja - köszöntsük a Bátorság Embereit!

www.freedigitalphotos.net
A nők, az anyák és a gyerekek után végre jönnek az apukák is. Június harmadik vasárnapján van ugyanis Apák napja, ami idén június 16. Szeretem ezt az ünnepet (is), mert végre kicsit figyelünk a család férfi tagjaira. Szerintem ugyanis méltatlanul kevés szó esik az apák szerepéről. Pedig a családalapítás, a gyereknevelés rengeteg feladatot ró rájuk is. Már a baba fogantatása után (na meg persze közben is :)). A várandóság szépségeit és nehézségeit ők is átélik, még ha más szemszögből is. Nem könnyű feladat egy kismamát támogatni, segíteni, alkalmazkodni a hangulatváltozásokhoz. Szép, de nehéz feladat a szülésnél jelen lenni, látni a feleségüket (párjukat) a vajúdás és a szülés alatt. A pici baba körüli teendőkben is sok apuka veszi ki a részét, fürdetés, pelenkacsere, etetés (cumisüvegből), anyuka támogatása, segítése. Ahogy pedig nő a gyerek, úgy lesz egyre több, és egyre fontosabb szerepe. És mindezt úgy, hogy mellette dolgozik. Ahogy egy dolgozó anyukának, úgy egy dolgozó apukának is több fronton kell helytállnia. Fontos feladata, hogy a saját szemszögéből is megmutassa a világot a gyereknek, aktív részese legyen az életének (akár együtt élnek, akár külön). Fontos, hogy a férfi és női szerepeket a gyerekek már kicsi koruktól kezdve lássák, tanulják. 
Ahogy az anyukák is észrevétlenül teszik a dolgukat, nagyon sok apuka is ugyanezt teszi a környezetemben. Bölcsődébe, óvodába, iskolába hozzák-viszik a gyereket, lemennek vele a játszótérre, segítenek a tanulásban, vigyáznak rá, amíg anya kicsit kikapcsolódik, játszanak vele (olyat is, amit anyával nem lehet :)). Igazi hétköznapi hősök!

Készüljünk tehát erre a napra ugyanolyan lelkesedéssel és szeretettel, mint az anyák napjára. Köszöntsük fel az Édesapákat, Nagypapákat, Dédpapákat, legyen ez a nap az övék!

Nemrég láttam egy filmet: A bátorság emberei. Igazi apák napi film. Az ő szerepükről, feladataik nehézségeiről szól. Kicsit csöpögős, kicsit giccses, nekem kicsit sok benne a vallás, de ha ezeket "lehámozzuk", akkor a mondanivalóját tekintve ütős. Egyszer érdemes megnézni.


Ti hogyan fogtok ünnepelni?

1 megjegyzés:

Unknown írta...

I'm without a doubt satisfied to say it’s an thrilling publish to study. i examine new facts out of your article, you are doing a awesome mission.you could test our offerings
php training in Indore
web designing training in Indore
autocad training in indore
Digital marketing training in Indore
graphics designing training in indore
Java training in indore