Oldalak

2013. május 12., vasárnap

5+1 program gyereknapra

www.freedigitalphotos.net
Egy újabb szuper lehetőség az ünneplésre május utolsó vasárnapja. Ilyenkor az egész országban rengeteg, gyerekeknek szóló program közül lehet választani. A legtöbb helyen azonban nagyon sokan vannak, és a nagy tömegben 2 pici gyerekkel elég nehéz felszabadultan kikapcsolódni. Ezért szeretek olyan helyre menni, ahol kicsit szellősebben lehetünk, nem taposok a másik sarkára, elengedhetem a gyerekek kezét anélkül, hogy attól kelljen tartani, szem elől vesztem őket. Nekem ez az 5+1 ötletem van:

1. Piknik: kereshetünk egy kevésbé "felkapott" helyet, kis parkot. (A múltkor fedeztem fel magunknak a KÖKI Terminál tetőkertjét. :)) Vigyünk néhány szendvicset vagy feldarabolt gyümölcsöt, kekszet, üdítőt, teát, vizet és persze egy hatalmas pokrócot. Tegyünk be a csomagba 1-2 labdát, frizbit, esetleg krétát (ha van aszfalt is), és így biztosan eltölthetünk néhány kellemes órát.

2. Biciklizés: Kicsit nagyobb gyerekekkel - akik már megbízhatóan kerekeznek - elmehetünk egy kisebb túrára. Akár összekötve egy minipiknikkel.

3. Vonatozás: Nem csak a gyerekvasúttal szerezhetünk élményt. Mehetünk "hagyományos" vonattal is, így magunk választhatjuk meg az úticélt. Mehetünk olyan településre, ahol még nem jártunk, vagy egy általunk már ismert városba is. Mi például ha Balatonkenesén nyaralunk, mindig beiktatunk egy rövid vonatozást Balatonalmádiba, ahol az állomással szemben van egy szuper fagyizó, mellette szökőkút.

4. Családi/baráti buli: szerintem a legtöbb gyerek imádja a vendégeskedést. Hívhatunk rokonokat, barátokat, vagy meglátogathatjuk mi őket. Érdemes hasonló korú gyerekeket összehozni.

5. Hosszú hétvége: ha időnk és pénztárcánk engedi elutazhatunk hétvégére. Rengeteg baba- és családbarát szállás közül választhatunk pl. itt.

5+1. Játszós nap: ha rossz az idő, otthon is eltölthetjük kellemesen a vasárnapot: ha már gyereknap, legyenek a gyerekek a főnökök: nincs semmi házimunka, semmi kötelezettség, csak játék egész nap, ha úgy tetszik pizsamában :) Ez egyszer akár a délutáni csendes pihenő is kimaradhat. Itt van néhány ötlet az otthoni játékokhoz.


Nincsenek megjegyzések: