Oldalak

2013. április 2., kedd

Tavaszi csirke- vagy pulykaleves

Olgi tele szájjal
Korábban már írtam a jolly joker levesünkről, ami zöldségleves néven fut a házi receptárunkban. Ez az az étel, amit bármikor képesek megenni a lányok. Olyannyira, hogy ha ez van, akkor Olgi 3 tányérral is el tud pusztítani belőle, ilyenkor persze hiába van utána hús, vagy bármi más finomság, abból már nem tud enni. Így született az ötlet, hogy kicsit felturbózom ezt a levest. Az alábbi  bókot kaptam Lujzitól: Anya, Te mindig olyan finomságokat főzöl! :) Persze tudom, hogy ez a nagy lelkesedés, amivel mostanában a főztömet dicséri nem feltétlenül az én "szakács tudományomnak" köszönhető, hanem inkább annak, hogy egyre kevesebbet görcsölök az eszik-nem eszik kérdésen.
"Most fényképezhetsz!"


Hozzávalók:

hús (csirke- vagy pulykamellfilé esetleg combfilé)
zöldségek (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, hagyma, fokhagyma, zöldborsó, zöldbab, krumpli, gomba stb.)
fűszerek (petrezselyem, majoránna, snidling, só, bors)
levestészta
olaj
hús- vagy zöldséglé

Elkészítés:

A húst felkockázom, és egy kevés apróra vágott hagymával, pici olajjal elkezdem pirítani. Közben azokat a zöldségeket, amelyek ezt igénylik, szintén feldarabolom. Ha a hús kicsit már kezd pirulni, akkor hozzáadom a zöldségeket, és 2-3 percig kevergetem. (Ilyenkor a gyorsabban puhuló zöldségeket, mint pl. a zöldborsó, krumpli, még nem adom hozzá.) Ezután felöntöm vízzel (esetleg hús- vagy zöldséglével). Fűszerezem, és addig főzöm, amíg a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak. Ekkor adom hozzá a többi zöldséget (zöldborsó, krumpli). Ha már majdnem kész, beleteszek egy kis levestésztát, forralok rajta egyet, és fedővel együtt lehúzom a tűzről.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: