Oldalak

2013. április 17., szerda

Fóliában sült zöldséges hal

Krumpli nélkül, és több(féle) zöldséggel terveztem ezt az ételt elkészíteni, de sajnos nem jutottunk el a piacra, így az került bele, amit itthon találtam. Így is finom lett, de nem az igazi. Legközelebb jobban felturbózom, például cukkini, padlizsán gomba, esetleg mozzarella kerül bele. Sőt, arra is gondoltam, hogy a sütés előtt a zöldségeket kevés olajon félig megpárolom, hogy jobban összeérjenek az ízek, mert ezt hiányoltam. Ennyi változtatás után pedig fólia helyett süthetném sütőzacskóban, és akkor az már egy új recept... :)

Sütés előtt

Hozzávalók:

4-5 szelet tengeri halfié
4-5 szem krumpli
1/2 fej lilahagyma
1/2 kaliforniai paprika
4-5 koktélparadicsom
brokkoli
medvehagyma
metélőhagyma (snidling)
bors
olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben félig megfőzöm. A hagymákat és a többi zöldséget apróra vágom, a halszeleteket sózom, borsozom. A tepisnél kétszer nagyobb fóliát tépek, erre rakom a halakat, és ráhalmozom a többi hozzávalót, nagyon kevés olívaolajjal meglocsolom. Ráhajtom a fóliát és minden oldalról bezárom. Kb. 30 percet sütöm 180 fokos sütőben.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: