Oldalak

2013. március 18., hétfő

5+1 húsvéti dísz


Nálunk mindig van nyoma a lakásban a közelgő vagy az elmúlt ünnepeknek. Most éppen a névnapi bulik nyoma lóg itt-ott fellógatva lufik és szerpentinek képében. Ezeket csak akkor vehetem le, ha valami más kerül a helyükre. Lujzit idézve: "Anya, akkor hangulatos a lakás, ha fel van díszítve." :)
Most olyan húsvéti "csináld magad" díszeket kerestem, amik elkészítésébe a Lujzit is be tudom vonni, tehát egyszerű és gyors, kevés alapanyagot igényelnek. És sikerült is néhány gyöngyszemet találnom. Íme:

1. Ez a kedvencem. Imádom az ilyen egyszerű és nagyszerű dolgokat. Kinder tojásokból készült ez a csibe-koszorú:
Ötlet és részletes leírás az elkészítéséhez: Kifli és levendula

2. A következő dísz is a Kifli és levendula blognak köszönhető. Igazán egyszerű, gyors és mutatós:

3. Szintén Kinder tojás az alapja ezeknek a világító bogárkáknak. Aki pedig húsvéti állatkát szeretne, az készíthet belőle csibét. :)
Ötlet és leírás a Színes Ötletek blogon

4. Némi színes papírból, szalaggal vagy zsinórral könnyen elkészíthető egy húsvéti füzér, ami szép dísze lehet a lépcsőnek, kandallónak, vagy a szoba egy üres falának. Ezen az oldalon nyomtatható minták is vannak.

5. Aranyos dísze lehet a gyerekszobának az ez izgő-mozgó csibe. Részletes leírás a Hobby Center oldalán található.



5+1. Ti szoktatok ünnepekkor képeslapot küldeni rokonoknak, barátoknak? Mi eddig nem küldtünk, de lehet, hogy most elkezdjük. És ha már küldünk, akkor saját készítésű lapot küldünk. :)


A Hobby Center oldalán leírás és sablonok is elérhetőek. Itt és itt.

Hogy milyen díszekkel szépítjük a lakást még nem tudom, de most már nekikezdünk, mert lányos háznál még a tojásfestésre is kell időt szánni :) Arról is összeszedek majd néhány ötletet.



Nincsenek megjegyzések: