Oldalak

2013. február 19., kedd

Zöldséges rizseshús





A képet bagifoto készítette



Ez az étel is gyakran kerül asztalra nálunk, mert amellett, hogy gyorsan elkészül, mindenki megtalálja a maga kedvencét benne. És ami még nekem nagyon fontos, hogy gyönyörű színes, könnyen variálható. Ráadásul a „nem szeretem” zöldségekből is észrevétlenül lecsúszik néhány falat. :)

Hozzávalók:

kb. 1 bögre (barna)rizs
1 csirkemell-filé
1-2 ek (olíva)olaj
idény és igény szerinti zöldségek (pl.: borsó, kukorica, zöldbab, brokkoli, újhagyma, póréhagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán, gomba, kelbimbó)
bors
ízlés szerint fűszer (pl.: kakukkfű, majoránna, oregánó)
esetleg sajt

Elkészítés:

A rizst felteszem főni, közben a húst felvágom, és az olajon elkezdem párolni. Ezalatt felvágom azokat a zöldségeket, amelyek ezt igénylik. Ha a hús már majdnem jó, hozzáadom a zöldségeket, aszerint, melyiknek mennyi idő kell, hogy elkészüljön. Ha már minden finom puha, megfűszerezem és hozzáadom a kifőtt rizst. Reszelt sajttal megszórva, vagy apróra vágott mozzarellával elkeverve is nagyon finom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: